Dacă nu poți vorbi cu copiii tăi despre Dumnezeu, atunci vorbește cu Dumnezeu despre copiii tăi! (părintele Arsenie Boca)

luni, 21 noiembrie 2011

Concurs de dramaturgie adresat scriitorilor români: „TALKING ABOUT BORDERS“ 2011


TalkingAboutBorders.eu Drama Competition este un proiect derulat de Ministerul Afacerilor Europene și Internaționale din Austria și PEN-Club Austria în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Timișoara, și coordonat de regizorul Christian Papke.
Lansat în 2005, concursul se desfășoară anual într-o țară din Europa de Est. În 2011, proiectul este adresat dramaturgilor români, invitați să participe cu o piesă inedită pe tema „Talking About Borders: The Life Experience in Times of Changes“. Piesa câștigătoare va fi montată în Germania, iar autorului i se va decerna un premiu în valoare de 3500 de euro.
În contextul acestui proiect, regizorul Christian Papke va monta o piesă austriacă în cadrul stagiunii Teatrului Național „Mihai Eminescu“ din Timișoara.
Născut în 1974 în Elveția, Christian Papke a locuit în Brazilia, Germania și Austria. În perioadele petrecute la Rio de Janeiro, Hamburg, Viena și Paris a urmat studii de teatru, film și media, germanistică, filozofie și management. Din 2001 activează ca regizor şi dramaturg, colaborând cu diverse instituţii de profil: Ensembletheater Wien, Theater mbH Wien, Volkstheater Wien, Wiener Metropol, Stadttheater Judenburg, Künstlerhaus Klagenfurt, Schauspielhaus Graz, Konzerthaus Wien (Austria), Duino (Italia), Atelje 212 Belgrad (Serbia), ş.a. Începând cu stagiunea 2004-2005, conduce, ca reprezentant PEN-Club Austria, proiectul TalkingAboutBorders, lansat la iniţiativa sa. În 2006 a devenit cel mai tânăr membru al PEN-Club Austria iar din 2007 face parte din conducerea acestei organizaţii.
Marți, 21 iunie 2011, de la ora 11.00, la Institutul Cultural Român a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia a fost prezentat proiectul TalkingAboutBorders.eu Drama Competition. Au luat cuvântul regizorul Christian Papke, inițiatorul și coordonatorul proiectului, Karin Cervenka, directoarea Forumului Cultural Austriac, Radu Enache, consilier, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional și Irina Ionescu, directoarea Direcției Generale Institute Culturale din Străinătate din cadrul ICR.
Sursa: www.icr.ro/talkingaboutborders_icr


„TALKING ABOUT BORDERS“ 2011


CONCURS DE DRAMATURGIE ADRESAT SCRIITORILOR ROMÂNI


Experiențe de viață în vremuri în schimbare
(1). Concursul de dramaturgie se desfășoară anual, începând din 2005, în câte o ţară din Europa de Est. În 2011, competiția se organizează în România. Un juriu internațional selectează cea mai bună piesă înscrisă în concurs și oferă un premiu de 3.500 EUR.
Se consideră parte din premiu: traducerea piesei în limba germană, publicarea ei într-o primă ediție de 11.000 de exemplare și o lectură publică. Câștigătorul va fi invitat la Viena. În plus, textul va fi prezentat publicului la Târgul de Carte de la Leipzig. Organizatorii asigură punerea în scenă a piesei.
Din partea austriacă, concursul este organizat de Ministerul Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale, PEN Club Austria și de dr. Christian Papke, în calitate de reprezentant legal al concursului. Partener german: Badisches Staatstheater Karlsruhe, Germania. Parteneri români: Institutul Cultural Român (pentru promovarea proiectului), Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional și Teatrul Național „Mihai Eminescu“ din Timișoara.





Condiții de participare

(2). Concursul se adresează tuturor persoanelor născute în România, celor care trăiesc în România ori au cetățenia română, sau celor care au trăit cel puţin cinsprezece ani în România.
Piesa va fi scrisă în limba română şi va fi depusă împreună cu o traducere în limba engleză. Versiunea în limba engleză este necesară doar în scopuri administrative.Un autor poate înscrie în concurs o singură piesă.
Piesa nu trebuie să fi fost deja publicată sau jucată. Piesa trebuie să trateze tema concursului „Vorbind despre granițe: Experiențe de viață în vremuri în schimbare”. Piesa trebuie să poată fi jucată cu maximum cinci actori. Piesa trebuie să fie completă (nu sunt admise schiţe sau fragmente). Participanții trebuie să accepte în totalitate regulamentul concursului.



Drepturi

(3). Toți participanții cedează drepturile organizatorilor după cum urmează:
Dreptul neexclusiv și nelimitat de a traduce și publica piesa fără a solicita o remunerație (de exemplu, pentru publicarea piesei într-o antologie). Pentru oricare din textele înscrise în concurs care va ajunge best seller, autorul respectiv va primi o parte din câștiguri.
Participanții sunt de acord cu următoarele condiții pentru piesa câștigătoare:
Autorul cedează organizatorilor dreptul exclusiv de traducere și publicare a piesei câștigătoare pe durata unui an de la data acceptării premiului.

Autorul cedează dreptul exclusiv de punere în scenă a piesei pentru o perioadă de maximum doi ani și un număr de maximum 14 reprezentații publice. Câștigătorul este de acord să nu primească alte remunerații în afara premiului acordat, în valoare de 3500 EUR.




 

Înscrierea în concurs

(4). Înscrierea în concurs se va face până la data de 21 decembrie 2011, data poștei.
Documente necesare înscrierii în concurs:

  1. Piesa în limba română
  2. Piesa în limba engleză (versiune neprelucrată)
  3. Curriculum Vitae al autorului în limba engleză
  4. O copie a acestui document (condițiile generale ale concursului) semnată de autor.
Documentele vor fi transmise la adresa Forumul Cultural Austriac, Strada Dumbrava Roșie nr. 7, Cod 020461, București. Pe plic va fi înscrisă mențiunea „Drama Contest”.
Documentele pot fi transmise și prin e-mail (la Subiect va fi menționat „Drama Contest”) la adresa contact@talkingaboutborders.eu.
Nu acceptăm reclamații ulterioare pentru documentele pierdute. Documentele transmise pentru concurs nu vor fi returnate.

Acordarea premiului și jurisdicție

(5). Toate piesele vor fi prezentate juriului internațional într-o formă anonimă. Juriul va fi compus din cinci membri din domeniul teatral.
Câștigătorul va fi anunțat la sfârșitul lunii februarie 2012.
Juriul își va motiva în scris decizia. Lucrările juriului nu sunt publice. Decizia juriului este finală.
În cazul unor diferende cu privire la drepturile de autor, de traducere, publicare sau punere în scenă, participanții acceptă jurisdicția austriacă și competența curților din Viena.



 http://www.romaniapozitiva.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu