Dacă nu poți vorbi cu copiii tăi despre Dumnezeu, atunci vorbește cu Dumnezeu despre copiii tăi! (părintele Arsenie Boca)

Torturi făcute în casă (că afară e prea cald :)))) - fotografii - idei simple de ornare





Cupe de ciocolată. Ideale pentru a servi îngheţata sau diverse creme dulci.
  Sfaturi practice :))
Cum facem un tort?

Blat pufos și aromat,
Foarte bine-nsiropat,
Plin cu cremă delicioasă
Un desert făcut în casă,
Cu aromă vanilată
Sau cu gust de ciocolată,
Și pe care, (țineți seama,
Că e tortul pentru mama!),
Cu un șpriț și cu răbdare,
Îl gătim de sărbătoare!
Cum? Din frișcă și căpșuni
Noi putem face minuni!
Iar apoi vom scrie-așa:
La mulți ani, mămica mea!


De ziua mamei, trandafiri din pastă de zahăr. Un tort răcoros. La mulţi ani, mama!







Zmeură proaspătă


Frişcă şi fructe. Pe caniculă nici nu se poate altceva!

Căsuţa 

(proiectul are avizul mămicilor, tăticilor şi bunicilor)

Dulci pereţi de cozonac,
Fin acoperiţi cu mac,
Şi ferestre de glazură
Peste care se cernură
Ploi de zahăr vanilat,
Un acoperiş roşcat
Din şerbet de căpşunele
Şi-o terasă de-acadele.
Hornul mic ce stă pe casă?
Ciocolată delicioasă!
O grădină, mai în spate,
De bomboane mentolate.
Gardul din napolitane
Şi plăcinte dolofane.
Copăceii stau în cale
Şi au gustul de spirale.
O piscină la cei dragi,
Dacă are suc de fragi.
Ştiţi ce e? Citiţi mai jos:
Casa unui pofticios!

(pentru detalii a se citi Azin şi cămara de dulciuri)




Şi acum, haideţi să vizităm o cofetărie imaginară! Nu se plăteşte la intrare (se plăteşte doar la ieşire), iar amintirile sunt dulci, aromate şi pline de calorii! Să vedem dacă vă place. Acest site reprezintă o ispită şi nu este recomandat celor slabi de înger... :))  Dacă aveţi nelămuriri, nu întrebaţi medicul, nici farmacistul, doar uitaţi-vă în oglindă!! Eu am pus pentru voi, pe rafturi, următoarele:

Mugur alb și roz...
Tort cu frişcă pentru copii :))
 
Un tort vesel, pentru copiii veseli!

Flori de primăvară! Sau de iarnă! Sau de ceva!



Însemne din fondant

Tort caschetă

La mulţi ani, Florin!

Tort  STUDENT ÎN SESIUNE  :)))


Tort cu fructe confiate, frişcă şi ciocolată. Papaya, ananas, ce-am adunat de prin grădină!!!

Un buchet de trandafiri din zahăr pentru copiii cuminţi!

Sorcova, vesela...
Tort cu frişcă răcoroasă
 
La mulţi ani, 2012!
                                                                 
   
Torturile lui Moş Crăciun :)

Frişcă şi ornamente de sezon.

Primul degustător :) Cel mai fericit!
Pregătit de desert:)
 
Crăciun fericit, mama!
 
Tuturor, un an mai bun!
Să nu uităm de cei singuri!

Şi de cei îndrăgostiţi!
 

Un discipol atent....


Ornamente din fondant
Decorarea unui tort pare joacă de copii :)))


Brăduţi de Crăciun

Ce ne pune Moşul în cizmuliţe?
Alte cizmuliţe de zahăr :))


Flori pentru tortul lui Moş Crăciun!
Mai bine încercam fulgi de zăpadă!

Tort decorat cu ornamente 
din fondant cu gust de lămâie

Mousse de ciocolată şi mousse de banane
într-un tort cu fluturi


Tort pentru mama soacră :)


O felie de tort şi multe straturi de ciocolată!


Ciocolată şi mascarpone.


Un tort decorat cu frişcă. O idee simplă şi gustoasă! Prea gustoasă! Aşa încât, vă sugerez să nu-l faceţi prea des!
Altfel, păcat de garderobă!!!


Tort antistres. Se consumă în cantităţi nelimitate. Ia stresul cu mâna şi-ţi dă înapoi kg în plus :)

Alături de o şampanie rece!
  
Bun venit acasă!

Bucuria aniversărilor!


Flori, în amintirea verii...

În aşteptarea lui Moş Crăciun. 
Dintr-un blat rotund se pot obţine două torturi sub formă de frunză. Nu mai spuneţi la nimeni:)
Pe unul l-a luat moşul...


 O declaraţie de dragoste foarte serioasă. Struguri dulci, frişcă şi ciocolată. Toamna ne este de mare ajutor:)


Când aveţi chef de joacă faceţi frunze de ciocolată
Toamna poate să vină oricând. Nu vă va lua prin surprindere:)




În luna lui cuptor torturile de frişcă au monopolul, iar noi ne topim după ele:) 
Răţuşca din imagine vă poate confirma:)





Ornamente din zahăr şi royal icing
Nu prea sunt prieteni cu canicula, de aceea lăzile frigorifice şi frigiderele şi-au luat nasul la purtare, pe timp de vară:)




La mulţi ani, mama! Toţi trandafirii dintr-o grădină dulce să-ţi încânte inima, toată viaţa! 
Dacă faceţi astfel de urări, asiguraţi-vă că persoana în cauză nu are diabet. Riscurile sunt mari...



Prin septembrie vând butaşi! 
Amatori, fiţi pe fază!


Tortul de ziua mea. 
Diplomat, cu ornamente din lapte praf
I-adevărat că am făcut şi bucătăria praf!

Dacă sunteţi la o cură de slăbire, nu faceţi tortul, mai bine citiţi o carte, (spălaţi geamurile, puneţi muzică la maxim, până sună vecinii la uşă), altfel vă asumaţi naveta la frigider...:) şi kg în plus
Se pretează la un ornament din frişcă integral. Joaca aceasta e foarte relaxantă :)
Şi e numai bun pentru o bătaie cu frişcă...în cazul în care urmează să vă zugrăviţi casa :)








Un tort cu blat şi cremă de lămâie acoperit cu flori din fondant
În detaliu, narcisa de pe margine.
O narcisă a scos capul din tort! Greşeala ei. A sfârşit repede!!!


O glazură de ciocolată roşie, peste o inimioară de pandişpan, aminteşte, în grabă, de un Dragobete sau de un Sfântul Valentin. Sfat: De mâncat obligatoriu, în doi! Aşa, kilogramele în plus se împart echitabil:)


Un tort cu multă frişcă şi cremă de lămâie şi vanilie, preferata mea, supraetajat, să ajungă pentru toţi invitaţii. Trandafiri cumpăraţi. Nu au savoarea celor din lapte praf.Şi mai sunt şi scumpi :(



Tortul "Bunicuţa", de frişcă şi ciocolată,  l-am făcut de ziua soacrei mele. Bunicuţa, din ceramică, a stat învelită în staniol, în mijlocul rochiei de frişcă. Era foarte nostimă. S-a supărat pe noi când i-am mâncat rochiţa, dar am promis că-i voi face alta, la anul...
Şi m-a crezut:)


Tort cu multe fructe şi frişcă. Decadenţă!


                     Un tort care a supravieţuit unei excursii cu maşina, pe zăpadă, pus lanţuri, luat lanţuri, întrebat lumea de pe care versant am coborât... cauciucuri de toamnă-iarnă, bune de nimic, adrenalină, căzături...şi ce-a mai rămas din el... din tort adică :)


 
De Sfântul Ion, un tort de frişcă pe care l-am ornat cu zmeură din conservă. Cea din grădină nu putea fi folosită din cauza nămeţilor:)
Se pot folosi şi fragi. Cei ai Babei Dochia de exemplu!
Şi socrul meu s-a bucurat de surpriză.







Când vin sărbătorile, familia se adună la un loc, iar numărul torturilor creşte. Tortul "Diplomat" a ieşit foarte gustos! Trandafirii, din lapte praf, cu miere, au gust de copilărie! I-am făcut cu câteva zile înainte, astfel încât, atunci când au venit colindătorii, treaba era gata. Şi chiar Moş Crăciun mi-a şterpelit, în trecere, doi boboci cu frunze cu tot...



Tortul "Cămaşă", după o idee de pe net, din blat de pandişpan, cu cremă de ciocolată, l-am ornat cu pastă de zahăr, făcută în casă, şi s-a bucurat de popularitate, la ziua soţului meu.
Păcat că la prima spălare a intrat la apă...:)








         Bomboane "Rafaelo", făcute în casă, cu mult lapte praf,  în care am   ascuns   câte un sâmbure de migdală, pentru gust. Delicioase:) Pentru divertisment se pot ascunde înăntru bijuterii de aur, promisiuni, gânduri luminoase, zâmbete. Funcţie de asta, gustul lor se schimbă din dulce-casnic în dulce-divin:)

Trandafiri din pastă de zahăr, făcuţi în casă, pot oricând înveseli un tort. Se fac rapid:) Se mănâncă repede:) Şi uneori se fac că a venit primăvara:)
(Am prins eu o discuţie...)

18 comentarii:

  1. O, Doamne, poti deschide un laborator de cofetarie. De unde sa se aprovizioneze toti cofetarii din Bacau. Cred ca se castiga incomparabil fata de Muzeu.
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow! Ce tort mai interesant. Păcat că nu pot fi lasate pe rafturi, cel puţin sunt în fotografii. Arată Tincuta este artista adevărata. Salutari, Daniel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda, trebuie migală și chiar bani!Felicitări pt. preocupări!
    Un singur pericol apare, dacă am fi esteticieni: kitschul!
    Dar nu e cazuk, deci...pofte bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Tincuta,
    Pe langa faptul deosebit de a compune in versuri o minunata lume a copilariei, descopar ca esti un adevarat cofetaras!
    Totul provine probabil din delicatetea si ginagasia ta!
    Vreau si eu reteta pentru tortul :''Camasa'', cu toate ca sigur il voi gasi pe net......
    Poate il pregatim impreuna...., nu e mult pana la etajul 2 !!!!!!
    Toate colegele mele deja te cunosc !
    Ofelia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dane, până să-mi deschid un laborator, mă relaxez exersând diverse tehnici de ornat.
    Mă fascinează cei de la Cake Boss, adevăraţii maeştri.
    Daniel, poate din fotografii să-ţi aduci aminte de gustul dulciurilor româneşti. Salutări1
    Ofelia, mulţumesc de mesaj, îţi voi trimite un mail cu reteta.
    Să aveţi o primăvară dulce!

    RăspundețiȘtergere
  6. Torturile tale sunt adevarate "torturi" pentru pofticiosi ,dar nu as rata nici o ocazie sa le degust.Se vede de departe ca orice ai crea,lumea fascinanta a copilariei este prezenta si eu ma simt un copil cand "ating "creatiile tale.MARINA

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragă Marina, departe de mine gândul de a tortura :)
    Cu degustatul nu e greu, să treacă postul şi poate vei avea semne de începător din fondant, cât mai aştepţi la semafor, poţi să te îndulceşti cu ele.
    Ocazie unică !!!!
    Mulţumesc de com.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tot ce creeaza Tincuta este de calitate; pot sa spun ca sunt fericita degustatoare a unuia dintre aceste torturi asa ca o sa imi dau toata silinta sa ma comport cat mai bine cu a mea colega si prietena si in viitor pentru a mai "capata " si altadata..:))

    RăspundețiȘtergere
  9. Bine gândit, de perspectivă:)
    Drumul a fost lung şi aici, îmi amintesc primul tort, în care am triplat cantitatea de zahăr, cu bună ştiinţă, să fiu sigură că va fi suficient de dulce. Ce a ieşit?
    După prima linguriţă, intrai în comă diabetică.
    Dar părinţii mei, care-şi serbau ziua nunţii, au fost foarte încântaţi că le-am făcut o surpriză.
    Au avut încredere că mă voi perfecţiona.
    Şi m-am străduit:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Tincuţa, aşa cum au mai spus şi alţii, torturile tale m-au torturat (la figurat); poate am ocazia să gust din cel Diplomat, apoi din cel care a rezistat la urcuşuri(pare un curajos)şi să nu uităm bomboanele Rafaelo, în ceea ce priveşte cel cu cămaşa ''El''deja e personalizat, aşa că...
    Nu ştiam că ai şi asemenea talente. Bravisimo...!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mulţumesc, dar ai uitat să semnezi commul şi nu ştiu cui mă adresez. :)
    Să ghicesc?

    RăspundețiȘtergere
  12. Am mai primit de la tine linkuri şi să ştii că le-am deschis şi citit pe toate. Te felicit sincer pentru munca ta, cea literară şi cea artistic bucătară. Eu îţi doresc sincer mult pozitivism în toate lucrurile frumoase pe care le dăruieşti celor din jur, să mergi înainte pe acest drum deosebit şi să nu te abaţi din cale. Copilăria este strîns legată de puritate şi Dumnezeu, şi dacă El a aşezat în tine aceste minunate daruri, e frumos să le porţi cu drag în inima ta şi să le dăruieşti ca şi pînă acum. Mă bucur că ai ales această importantă cale de a dărui bucurie prin harul pe care l-ai primit. Dumnezeu să fie mereu cu tine prin inspiraţie şi cu drag aştept şi alte emailuri cu poezii pentru copii. Cu siguranţă că le voi trimite spre citire mai departe. Te îmbrăţişez cu gînduri bune. Prietena ta Bia.

    ps. nu ştiu să încadrez la ce îmi cere aici şi voi pune anonim numai ca să îmi ia comentariul

    RăspundețiȘtergere
  13. Mulţumesc, Bia.
    Împărtăşind bucuria cu cei din jur, ea se înmulţeşte.

    RăspundețiȘtergere
  14. mmmmmmmmmm imi lasa gura apa!!!!!!!!!! Grozave torturi faci, bravo!
    PS propun sa faci cat mai multe si sa aduci la muzeu sa le degust si eu ca... tare imi mai plac dulciurile. Te pup, cu drag Liliana

    RăspundețiȘtergere
  15. util , aveam nevoie urgenta de o idee pentru ornat

    RăspundețiȘtergere