Dacă nu poți vorbi cu copiii tăi despre Dumnezeu, atunci vorbește cu Dumnezeu despre copiii tăi! (părintele Arsenie Boca)

sâmbătă, 5 octombrie 2013

Tort de mere

Se curăţă merele şi se pun în tavă. Se folosesc mere acrişoare.
Se adaugă o bucăţică de unt în fiecare măr, o linguriţă de zahăr şi scorţişoară. Se dau la cuptor, la foc mediu, circa 20 de minute.





Se face un pandişpan din 5 ouă, (de ţară dacă se poate), 10 linguri de zahăr, 10 linguri de făină, vanilie, care se toarnă peste mere. Se lasă la copt cam o oră.




Când începe să se rumenească, (folosim o scobitoare pt test), scoatem tortul, îl înţepăm din loc în loc cu o scobitoare şi turnăm peste el o cană de sirop de zahăr ars, apoi îl băgăm în cuptor, încă vreo 10 minute.

Se răstoarnă pe un platou. Pentru cei filiformi, se poate adăuga frişcă.


Poftă bună!





2 comentarii: