Dacă nu poți vorbi cu copiii tăi despre Dumnezeu, atunci vorbește cu Dumnezeu despre copiii tăi! (părintele Arsenie Boca)

vineri, 13 iunie 2014

Fericit doar cu tabletă?



Copil sărman, copil orfan, copil abandonat. Copil!
Orice copil este un amestec de fragilitate și delicatețe, cu aceeași inocență purtată în privire. Prin urmare, trebuie să fim atenți, noi, adulții, ce facem cu sufletul acestor copii.
Apar în media copii din lista de mai sus. Imediat sar binevoitorii. Nu le iau în nume de rău intervențiile. Poate veacul acesta e mai altfel.
De ce are nevoie un copil pentru a fi fericit?
De mâncare, de hăinuțe curate și de cineva care să-i poarte de grijă, cineva care să-l îmbrățișeze și să-i spună: noapte bună!
Poate câteva ședințe la un psiholog, acolo unde este cazul, în care să i se explice cam cum e viața asta aiurită.
Majoritatea primesc în schimb tablete, excursii la Disneyland, chestii strălucitoare și nemaivăzute, care îl fac pe cel mic să-și facă o părere eronată despre cum ar trebui să-și trăiască el viața.
E bruiat, e confuz. Strălucirea însă se termină rapid.
În final se întoarce la viața lui grea, în coliba în care nu are curent sau apă, cu o tabletă care îi arată o altă viață decât cea pe care o trăiește.
Și crește cu lacrimi în ochi. De neputință. Tableta nu știe să facă clătite. Nu-i pregătește o pijama curată. Și nici nu-l îmbrățișează vreodată.
Așadar, fericirea poate veni uneori doar de la o bucată de săpun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu